Persephone Sune Mystra Muggle
Mesaj Sayısı : 11 Kayıt tarihi : 07/06/08
| Konu: Menü Salı Haz. 10, 2008 11:22 am | |
| buradan istediğiniz yemekleri seçip garsonumuza istediğiniz menünün numarasını söylemeniz yeterli..
Menu 1 Japon Mutfağı -25 Galleon-
Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya’da öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamago-kake-gohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir. Japon pilavı yağ, tuz veya diğer tatlandırıcılar konulmadan sadece haşlanarak yapılır ve genelde yemeğin yanında veya sonunda servis edilir.
Miso Çorbası Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak gelir. Miso adı verilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır. İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir.
Sushi Sushi birçok kişinin düşündüğünün aksine “çiğ balık” değil sushi sirkesi ile hazırlanmış sushi pilavı yemekleridir. Ve birçok değişik sushi çeşitleri mevcuttur.
Sashimi Sahimi çeşitli çiğ balıklardan hazırlanan bir yemektir, doğru ve taze balık ile hazırlanmış ise tadına doyum olmaz. Genelde soya sosu ve wasabi (yaban turpundan yapılan çok ama çok acı bir çeşit macunsu tat verici) karıştırılıp bu karışımın içine batırılarak yenir.
Onigiri Onigiri için Japon sandviçi ifadesini kullanırsam sanırım yanılmış olmam. Etrafı nori (kurutulmuş yosun) ile kaplı sushi pilavından yapılan ve ortasında umeboshi (turşusu yapılmış Japon eriği), karides, tavuk, ton balığı, somon balığı vb. bulunan oldukça popüler bir yiyecektir.
Domburi Üzerinde tempura (tendon), dana eti (gyudon), yumurta ve tavuk (oyakodon), tonkatsu (katsudon) gibi yiyecekler bulunan ve büyükçe bir kase ile servis yapılan bir yemek çeşididir.
Kare Raisu Köri sosu ile yapılan içinde tavuk, havuç, patates olan ve istenirse üzerine tonkatsu vb konularak da yenilen bir yemektir. Köri orijin olarak Hindistan’dan gelmedir fakat, yüz yıldan fazladır Japon mutfağında kullanılmaktadır.
Soba Soba, kara buğday ve buğday unundan yapılan geleneksel bir Japon yemeğidir. Makarna gibi incedir, çeşitli ekler ile sıcak veya soğuk olarak yenilir.
Udon Udon’da aynı soba gibi servis yapılır. Buğday unundan imal edilir. Fakat soba’dan daha kalın ve daha açık renktedir.
Ramen Ramen için ben Japonya’nın “döner ekmeği” ifadesini kullanacağım. Aslen Çin’den gelmiştir, fakat Japonya’da o kadar popülerleşmiştir ki Japon mutfağının vazgeçilemez bir parçası olmuştur.
Yakitori Sözlük anlamı “tavuk ızgarası” demektir. Tavuğun çeşitli parçaları ve organları küçük şişlere dizilerek ve tatlı bir sosa batırılarak yapılır.
Tempura Tempura ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kızgın yağ ile kızartılması ile yapılır. Orijin olarak 16. yy’da Portekizliler tarafından Japonya’ya gelmiş fakat bütün dünya da Japon yemeği olarak ün salmıştır.
Okonomiyaki Bu yemeğe ise un, lahana, et, deniz mahsulleri ile hazırlanan bir tür Japon pizzası diyebiliriz. Restoranlarda genelde size hamurunu ve malzemelerini ayrı ayrı getirirler, ve siz masada bulunan ızgara üzerinde kendi keyfinize göre karıştırıp hazırlar ve yersiniz. Eğer Japonya’da Kansai bölgesine giderseniz mutlaka bir okonomiyakiciye uğramanızı şiddetle tavsiye ederiz.
Gyoza Gyoza bizim mantımıza çok benzer. İçerisinde bol sarımsak, çeşitli sebzeler ve et karışımından bir malzeme bulunan hamurun ızgarada kızartılması ile yapılır. Gyoza da Japonya’ya Çinden gelmiş yemektir.
Sukiyaki Sukiyaki masa üzerine bir ısıtıcı, onun üzerine de kaynar su ile dolu bir tencere koyarak servis yapılır. Malzemeler (ince kesilmiş et, çeşitli sebzeler, mantarlar ve tofu) çiğ olarak gelir. Yiyecek kişiler bu malzemeleri masadaki kaynar suya batırıp ısıtır ve ellerinde bulunan içinde çiğ yumurta olan kaseler batırarak yerler.
Menü 2 Çin Mutfağı 30 galleon
Çiğ Balık
Çin Salatası
Çin Usulu Sazan Balığı
Çin Usulü Pirinç Mücveri
Etli Pırasa
Kelebek Karides
Karides
Menü 3 Fransız Mutfağı 25 galleon
Midye Buğulama
Peynirli Soğan Çorbası
Soğutulmuş Sebze Çorbası
Gujer
Kup Jak
Kalıpta Krema
Maydanozlu Omlet
Şaraplı Tas Kebabı
menü 4 italyan mutfağı 40 galleon
Domates Soslu Spagetti
İrmik Böreği
İtalyan Usulü Sardalya
Izgara Sığır Rulosu
Kremalı Tavuk
Milano Usulü Pilav
Yengeç Çorbası
Menü 5 Meksika Mutfağı 30 galleon
Baharli Barbunya Fasulyesi
Barbunya
Kalabaza - Kremalı Balkabağı
Meksika Fiesta Salatası
Meksika Köftesi
Meksika Usulü
Baharlı Kahve
Meksika Usulü Mercimek
Meksika Usulü Pilav
Meksika Çorbası
Meksika Usulü
Taze Fasulye
Tortilla
Fırında İstiridye
Takos
Karnıbahar
Pastırmalı Nohut
Gaspatcho Çorbası
Menü 6 Tatlı Menüsü
Petifürler (Ananaslı, Çilekli, Ballı, Kivili, Muzlu, Vişneli ,Limonlu) 5 tanesi 20 galleon Kurabiyeler (Çilekli , çikolatalı, Muzlu) 10 Tanesi 20 Galleon Ekler (kahveli ,Çikolatalı,Vanilyalı) 5 galleon MEYVELİ ŞARLOT 5 galleon TİRAMİSU 5 galleon Milföy 5 galleon Pastalar(çilekli,Çikolatalı,Muzlu,Kestaneli) 5 galleon Turtalar(Ballı,Çilekli,Muzlu,çikolatalı,Uzümlü,Kestaneli,Bal kabaklı) 6 galleon FRAMBUAZ SOSLU CHEESE CREAM 8 galleon Dondurmalar 1 top 2 galleon | |
|